Jídelní lístek

předkrmy

TARTAR

Klasický hovězí tataráček s dijonskou hořčicí, žloutkem a výběrem koření,
česnekové crostini
1, 3, 10

139

Hovězí tataráček s kapary a lanýžovým aroma, crostini s olivovým olejem 1, 3

179

CARPACCIO

Tradiční hovězí carpaccio s rukolou a parmazánem, rozpečená bageta 1, 3, 7

159

Bruscheta

Křupavá bruschetta zapečená se zeleninkou a sýrem feta, 3ks 1, 7 *

89

 

POLÉVKY

Silný vývar z hovězích žeber s masem a nudlemi 1, 3, 9

45

Saláty

Caesar salát 1, 3, 10
Římský salát s grilovaným kuřecím masem, bylinkovými krutony
a parmazánem, Caesar dresink


159

Asian beef salát 1, 11
Grilované hovězí s omáčkou sweet chilli, asijský salát s avokádem,
mango dresink a rozpečená bageta


195

  

Těstoviny

Penne all'Arrabbiata:

 

- s čerstvou rukolou

105

- s grilovanými kuřecími kousky a čerstvlu rukolou

135

- s grilovanými hovězími kousky a čerstvou rukolou 1, 3

155

- s grilovanými krevetami a čerstvou rukolou

195

 

 

Steaky

ZEBU

PŮVOD: Namibie, VĚK: 28 měsíců, KRMIVO: volně se pasoucí, DOBA ZRÁNÍ MASA: 30 dní mokrou cestou
Plemeno původem z Indie rozšířené do celého světa, typické výrazným hrbem na zádech. Dobytek se pase po celý život na pastvinách, proto je jeho maso bez znatelného tukového mramorování, přesto velice křehké a výrazné svou chutí lehce zvěřinovou.

Bavette flank steak 200g

180

 

ČESKÝ ČERVENOSTRAKATÝ SKOT 

PŮVOD: Morava, VĚK: 18–24 měsíců, KRMIVO: volná pastva, od 12 měsíců dokrmován mačkané jádro, DOBA ZRÁNÍ MASA: 30 dní
Tradiční české plemeno vysoké kvality chované v malých farmách na Boskovicku, jehož maso zraje 30 dní za sucha. Díky staření získá maso na jemnosti, šťavnatosti a delikátní chuti. 

Steak z hovězí svíčkové 200g 590

 

SHORTHORN/HEREFORD

PŮVOD: Argentina, VĚK: 24-28 měsíců, KRMIVO: volně se pasoucí, DOBA ZRÁNÍ MASA: 30 dní
Hovězí maso špičkové kvality obou plemen pochází z býků pasoucích se na zelených a vlhkých planinách Argentiny. Plemena se chovají zvlášť nebo se mezi senou mohou křížit. Jejich charakteristika je tedy podobná. Maso je velmi šťavnaté, má výraznou barvu a chuť. Obsahuje menší množství tuku a cholesterolu, právě díky celoživotnímu pasení se ve volné přírodě.

Steak z nízkého roštěnce 300g

345

Steak z vysokého roštěnce 300g 

345

 

PREMIUM SELECTION STEAKS

 

Prémiové steaky jsou k dostání dle denní nabídky...

 

BLACK ANGUS

PŮVOD: Středozápad US, VĚK: 15-16 měsiců, KRMIVO: volná pastva, 150 dní před porážkou dokrmován jadrným krmivem, DOBA ZRÁNÍ MASA : 30 dní.

Experty vysoce ceněné maso jehož struktura je jemně vláknitá a křehká, vysoce mramorovaná, šťavnatá a vyznačující se typickou chutí charakteristickou pro toto plemeno. 

 CHIANINA

PŮVOD: Tuscany IT , VĚK: 16–18 months, KRMIVO: free range, DOBA ZRÁNÍ MASA: 30 days
Chianina je nejstarší italský skot pasoucí se na horských pastvinách, kde nedostává žádné jiné umělé krmení. Maso je krásně jemné, má jemné mřížkování a zároveň je téměř bez tuku.

 MLÉČNÉ TELECÍ

PŮVOD: Belgie, VĚK: 8 měsíců, KRMIVO: mléko
Telecí maso je v gastronomii ceněno zejména pro svoji křehkost a jemnou chuť. Oproti masu hovězímu má růžovou barvu a obsahuje o polovinu méně tuku. Mléčné telecí je do 8. měsíců a je krmeno výhradně mlékem.

 WAGYU (KOBE STYLE)

PŮVOD: Austrálie, VĚK: 30–35 měsíců,  KRMIVO: volná pastva, 300–600 dní před porážkou dokrmováno speciální směsí s vysokou energetickou dávkou, DOBA ZRÁNÍ MASA: až 140 dní
Wagyu je japonské plemeno skotu, které díky nadstandardním podmínkám chovu a izolovanosti při vývoji plemene získalo svou jedinečnost a vysokou kvalitu masa. Ta se projevuje hustým mramorováním, šťavnatostí a silnou chutí hověziny. Skot Wagyu chovaný v Japonsku nese název Kobe. Pravé Kobe maso se však nesmělo z Japonska do roku 1976 vyvážet a i nyní je vývoz značně omezen. Z tohoto důvodu se ve světě chová plemeno Wagyu označené „Kobe styl“ a vzniklé dokonalým křížením původního plemene Wagyu a amerického Anguse k získání výrazného intramuskulárního tuku. Díky tomu se Kobe styl od pravého japonského Kobe téměř neliší a tak je možné ochutnat jeho ojedinělou a delikátní chuť. Naše maso pochází z certifikované farmy v Austrálii, která sama zajišťuje kompletní „servis“ pro jejich vlastní skot od pěstování obilí pro výkrm až po zpracování masa speciálně porcovaného dle přání odběratele. Plemeno Wagyu je celosvětově nejvyhledávanější hovězí delikatesou.

 

Domácí burgery

Forman's burger s bylinkovým máslem, křehkým salátem, sýrem čedar a smetanovým dresinkem,
steakové hranolky
1, 7

199

Dijon burger s dijonským dresinkem, křehkým salátem, rajčetem, slaninou a cibulkovým ragú 1, 7

199 

Hot burger s jalapenos salsou, slaninovým chipsem, sýrem ementál, křehkým salátem a rajčetem, steakové hranolky

199 

*Pečeme vlastní burger housky 1, 7

 

Hlavní chody

Špalíček z vepřové panenky s grilovanou zeleninkou

249

Grilované kuřecí prso marinované v italských bylinkách s hráškovými lusky

195

Vídeňská roštěná z argentinského býčka s restovanou cibulkou, steakové hranolky

279

Přílohy

Steakové hranolky

39

Pečené brambory s uzenou pancettou a rozmarýnem

49

Restované lusky cukrového hrášku se slaninou

59

Rukolový salát s cherry rajčaty

69

Grilovaná zelenina

69

 

Omáčky

Tradiční pepřová omáčka s brandy 1, 7, 9, 10

39

Krémová omáčka s hřiby 1, 7, 9

39

Dijonská omáčka 10

39

Tatarská omáčka 3, 9, 10

39

 

 Dezerty

Domácí zmrzliny a sorbety dle denní nabídky

25

Vanilkový Philadelphia cheesecake

85

Čokoládový dort z belgické čokolády s marinovanými třešněmi

95

 

Nové menu platné od 4.12.

SEZNAM ALERGENŮ

1 obiloviny s lepkem 8 skořápkové plody
2 korýši 9 celer
3 vejce 10 hořčice
4 ryby 11 sezamová semena
5 podzemnice olejná (arašídy) 12 oxid siřičitý a siřičitany
6 sójové boby 13 vlčí bo (lupina)
7 mléko 1č měkkýši