šéfkuchař jiří zajíček

 IMGP4080

Široký záběr, zájem o rozmanitost a novinky v kulinářském světě našeho šéfkuchaře Jiřího Zajíčka byly znát už od začátku jeho kariéry, kdy stál u zrodu prvního sushibaru v Brně. Původně získanou lásku k sushi zhmotnil o několik let později společně se svým bratrem otevřením sushi restaurace Sushiya. Dále prošel restauracemi zaměřujícími se na vysokou gastronomii, jakými jsou Ristorante Rialto a Borgo Agnese, kde také vedl školu vaření. Pod jeho rukama prošlo během až neuvěřitelných 100 kurzů vaření více jak 800 kulinářských nadšenců.


Díky rozšíření trhu s masy je pro něj beefbar Forman novou výzvou. „Chci lidem nabídnout tradiční suroviny neobvyklým způsobem a hlavně kvalitně a podomácku. Proto máme v nabídce certifikovaná hovězí masa známých i netradičních plemen, která v České republice mnoho restaurací nenabízí. Jsou to například plemeno Zebu či nejlepší hovězí světa Wagyu. A samozřejmě si vše připravujeme sami.“, komentuje Jiří Zajíček nabídku našeho beefbaru.

Jeho kuchyně se vyznačuje pečlivostí, kvalitou, čerstvostí a hlavně lahodící kombinací chutí.


Zkušenosti a nápady sbírá během svých cest převážně po státech jižní Evropy, ale strávil také více jak měsíc v Indii, kde objevoval rozmanitosti místní kuchyně. Dle Jiřího Zajíčka je kuchařské umění snoubením chutí, a proto i on nezůstal pouze u vaření, ale rozšířil své znalosti o baristický kurz vedený Mistrem kávy ČR a účastnil se i Vinařské akademie ve Valticích.

Vaření je jeho láskou, hobby, ale hlavně neustálou výzvou.