Naše masa

JAKO JEDINÝ STEAKHOUSE V BRNĚ NABÍZÍME VYZRÁLÁ MASA Z CERTIFIKOVANÝCH PLEMEN Z CELÉHO SVĚTA, KDE JSOU CHOVANÁ VE SVÝCH TYPICKÝCH PODMÍNKÁCH.

Ptáte se, proč nebereme masa pouze z české produkce jak je nyní "IN"?

CHUŤ MASA NENÍ JEN O GENETICE

Chuť a struktura masa není dána jen genetickou dispozicí plemene. Ovlivňují ji i rostliny, které dobytek spásá. Tyto rostliny rostou v různém podnebí a v různé půdě, více či méně mineralizované. To dodává masu odlišnou a pro plemena typickou chuť. Této chuti nedosáhneme chovem v Čechách, ať se budeme snažit sebevíc.

VOLNÁ PASTVA NEBO DOKRMOVÁNÍ?

Dalším vlivem je způsobu chovu. Volně pasoucí se zvířata na loukách nebo horských planinách mají jinou stavbu svalu, odlišnou hustotu vnitřního svalového tuku, který je v gastronomii velice ceněný a tudíž i odlišnou křehkost a chuť masa. Vnitřní tuk neboli mramorování zvýrazňuje typickou chuť hověziny a dodává masu šťavnatost. Existují proto plemena chovaná přímo pro co nejsilnější mramorování, jsou speciálně šlechtěna a dokrmována. Ale jsou i velice chutná plemena, která díky celoživotnímu běhání po horských planiných mají tento tuk minimální, přesto díky stravě a péči na farmách mají své maso jemné a křehké

CO Z TOHO PLYNE?

Každé plemeno má tedy díky specifickým podmínkám chovu, stravě a odlišnému prostředí jinou stavbu svalu, který je buď křehčí, či mohutnější, více či méně mramorovaný tukem a je odlišný svou chutí, kterou získává díky vstřebaným živinám.

Proto nemůžeme nabízet plemena, která jsou chovaná u nás, v Českých podmínkách, i když se nám trend a podpora domácí produkce líbí. Ale i přesto jsme se snažili najít typické české plemeno, které je chováno v našich domácích podmínkách a pro srovnání přidali další průřez světovými plemeny.

 

PRO SROVNÁNÍ MŮŽETE OCHUTNAT VYZRÁLÁ MASA PLEMEN:

  • ČESTRu neboli Červenostrakatého skotu - odebíraného z malých farem na boskovicku a 30 dní za sucha stařeného
  • afrického plemene ZEBU - chutná lehce do zvěřiny
  • klasické "argentiny" SHORTHOR/HEREFORD - ta nikdy nezklame
  • špičkové americké mohutné plemeno BLACK ANGUS - v prémiové podobě
  • nejstarší italský skot CHIANINU - jako jediné z našich mas je dováženo již naložené ve speciální směsi koření (tradiční receptura farmy) k nám do steakhousu jako jedinému až z Toskánska
  • delikátní luxus WAGYU (kobe style) - gastronomicky nejcennější hovězí maso na světě, které s sebou nese opravdu jedinečný příběh

 " PROCHUTNEJTE SE K OPRAVDU DOBRÉMU STEAKU."